Pakiety
Kontrola realizacji norm żywieniowych w stołówce

Kontrola realizacji norm żywieniowych w stołówce

Pakiet: Administracja
Program Diety Żywienie Zbiorowe gromadzi informacje o składnikach odżywczych każdego produktu, który znajduje się w jego bazie danych. Wspomniane wartości wykorzystywane są podczas pracy w programie w recepturach, przy tworzeniu jadłospisów stołówki oraz przy zapotrzebowaniach wysyłanych do magazynu. Użytkownik programu ma do swojej dyspozycji wbudowaną kartotekę norm żywieniowych, którą należy uzupełnić normami według poszczególnych składników pokarmowych oraz grup produktów na bazie dowolnego, wykorzystywanego w jednostce opracowania żywieniowego. Dzięki tej możliwości program Diety cechuje wysoka elastyczność, co więcej, umożliwia to indywidualne podejście do realizacji norm żywieniowych w ramach danej jednostki czy stołówki.
Program Diety zestawiając z jednej strony informacje zaczerpnięte ze składników odżywczych potraw użytych w jadłospisach oraz z drugiej strony, tych wynikających z zapisanych norm żywieniowych, daje użytkownikowi odpowiedź na pytanie w jakim stopniu norma została spełniona – wykaz ten podawany jest w procentach (%). Wspomniane zestawienie użytkownik może wygenerować zarówno dla składników pokarmowych jak i dla grup produktów za wybrany okres.

Informacje o plikach cookies

Ta strona używa plików cookies. Dowiedz się więcej o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce.