Pakiety
Wykorzystanie bazy danych Tabele wartości odżywczej produktów spożywczych i potraw Instytutu Żywności i Żywienia

Wykorzystanie bazy danych Tabele wartości odżywczej produktów spożywczych i potraw Instytutu Żywności i Żywienia

Pakiet: Oprogramowanie Dedykowane
Program Diety: Żywienie Zbiorowe współpracuje z rozszerzoną wersją „Tabel wartości odżywczej produktów spożywczych i potraw” dostępną u Narodowego Instytutu Zdrowia Publicznego - Państwowego Zakładu Higieny z Warszawy. 
Wspomniane tabele dostarczają dokładnych informacji na temat składników odżywczych danego produktu bezpośrednio w programie Diety. Dzięki temu rozwiązaniu użytkownik ma dostęp do danych dotyczących białek, tłuszczy czy kalorii danego produktu spożywczego.
Aby dokonywać obliczeń dotyczących wartości odżywczej produktów i wprowadzonych przez użytkownika potraw w programie, należy zwrócić się do Narodowego Instytutu Zdrowia Publicznego - Państwowego Zakładu Higieny w celu nabycia bazy "Tabele wartości odżywczej produktów spożywczych i potraw"  wydanie IV rozszerzone i uaktualnione - wersja pełna w ilości odpowiadającej ilości stanowisk programu DIETY - Żywienie Zbiorowe. 
Do programu DIETY możliwy jest import danych wyłącznie w zakresie produktów.
 
Baza produktów może być również uzupełniona bezpośrednio przez użytkownika programu Diety Żywienie Zbiorowe. Jednocześnie możemy wprowadzić składniki odżywcze nowych produktów a także przypisać je od razu do konkretnej grupy produktów. Określenie grupy produktów pomaga przy późniejszym śledzeniu wykonania norm żywieniowych.
 
 

Informacje o plikach cookies

Ta strona używa plików cookies. Dowiedz się więcej o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce.